Dagbesteding

FMJ Zorg verzorgt verschillende vormen van dagbesteding. Dagbesteding is voor cliënten om hen te helpen de draad van het leven weer op te pakken. Hierbij gaan we op zoek naar waar de passie van de cliënt ligt en wat zijn of haar kwaliteiten zijn. Op deze manier krijgt de cliënt weer voldoening in het leven met wat hij/zij doet. Wij bieden verschillende vormen van dagbesteding. Voorbeelden zijn: werken in onze kledingwinkel, kassawerkzaamheden, meubels maken of repareren, fietsen repareren en auto reparatie, koken en lunch voorbereiden waarna er gezamenlijk met alle cliënten wordt gegeten.

Daarnaast bieden wij dagbesteding voor sport en ontspanning eventueel in groepsverband aan in groepsverband om de cliënt te ondersteunen bij het opbouwen en/of in stand houden van een sociaal netwerk en indien nodig het ontwikkelen van sociale kwaliteiten. Mocht blijken dat 1 van onze dagbestedingsplekken niet past bij de cliënt dan gaan wij op zoek naar een alternatieve vorm van dagbesteding.

Detailhandel in de Kledingwinkel ontwikkelen van financiële en Retailvaardigheden.

In deze setting werken cliënten in een echte winkelomgeving, waar ze essentiële retailvaardigheden leren zoals voorraadbeheer, klantenservice en verkoop, waardoor ze waardevolle werkervaring opdoen die bijdraagt aan hun zelfstandigheid en sociale interactie.

Meubelmakerij: Ambacht en Creativiteit in Houtbewerking

Cliënten krijgen de kans om te werken aan verschillende houtbewerkingsprojecten, van het creëren van nieuwe meubelstukken tot het restaureren van oude, waarbij ze niet alleen technische vaardigheden leren, maar ook hun creativiteit en probleemoplossend vermogen ontwikkelen.

Koffiecorner: Vaardigheden in de Horeca Praktisch Toegepast

Onze koffiecorner biedt een levendige omgeving waar cliënten kunnen leren over de horeca door directe interactie met klanten, het bereiden van drankjes en voedsel, en het beheren van een kleine eetgelegenheid, wat hun zelfredzaamheid en interpersoonlijke vaardigheden vergroot.

Muziekstudio: Expressie en Productie van Eigen Muziek

In de muziekstudio kunnen cliënten hun passie voor muziek verkennen en ontwikkelen door middel van het schrijven, opnemen en bewerken van hun eigen nummers, wat een unieke kans biedt voor zelfexpressie en het verwerven van technische vaardigheden in muziekproductie.

Computerreparatie en Onderhoud: Technologische Vaardigheden voor de Toekomst

Deze dagbesteding richt zich op het onderwijzen van cliënten in het repareren en onderhouden van computers, waarbij ze belangrijke technische vaardigheden opdoen die van pas komen in onze steeds meer digitale wereld.

Fietsenreparatie: Technisch Inzicht en Milieubewustzijn

Door fietsen te repareren, leren cliënten niet alleen een praktische vaardigheid, maar dragen ze ook bij aan duurzaamheid en mobiliteit, wat hen een gevoel van verantwoordelijkheid en voldoening geeft in het onderhouden en herstellen van alledaagse gebruiksvoorwerpen.